AMSTERDAM - Goede vrienden zijn en als extraatje ook nog met elkaar het bed induiken lijkt een aantrekkelijk idee voor veel mensen. Uit onderzoek is echter gebleken dat een dergelijke 'vriendschap' gedoemd is te mislukken.

De universiteit van New York bestudeerde 14.000 studenten tussen de 18 en 21 jaar, waarvan de meesten een sekspartner hadden zonder een relatie met diegene te hebben. Wel waren ze vrienden van elkaar.

Het bleek dat dergelijke relaties de seksuele behoeftes en verlangens bevredigde. Ze hielden echter niet lang stand, omdat de ene persoon meer van de 'vriendschap' zou verwachten dan de ander.

Emoties

Uit het onderzoek kwam naar voren dat emoties moeilijk opzij te zetten zijn, helemaal wanneer men bevriend is met elkaar, zo meldt AOL.

“Mijn onderzoek laat zien dat waarschijnlijk het meest voorkomende gevolg van een dergelijke relatie ongemakkelijkheid en daardoor een gespannen of beëindigde vriendschap is. Ook wordt het vaak toch een echte liefdesrelatie of schakelt het stel terug naar een niet-seksuele vriendschap”, aldus hoofdonderzoeker Rebecca Plante.