AMSTERDAM - In samenwerking met Space Expeditie Curacao (SXC), de ruimtehaven op Curaçao International Airport, biedt Hotel Byblos Saint Tropez als eerste hotel in de wereld tickets naar de ruimte aan.

”De sky is niet de limit voor wie zoekt naar een combinatie van luxe en avontuur", vertelt Michiel Mol, een van de oprichters van SXC.

"Door de samenwerking met Byblos besparen we potentiële klanten de moeite om naar een reisbureau te moeten gaan. Zij kunnen hun tickets naar de ruimte gewoon rechtstreeks bestellen vanuit hun hotelkamer. Dit zit in de roomservice en het personeel van het hotel regelt vervolgens de rest."

Verschillende programma's

Naast de samenwerking met Hotel Byblos Saint Tropez presenteerde SXC onlangs al twee programma's voor toekomstige astronauten. Het eerste programma is het exclusieve Founder Program. Slecht honderd astronauten kunnen hier aan meedoen. Zij zullen dan ook als eerste de ruimte in worden geschoten. Op 1 januari 2014 zal vanaf Curaçao de eerste ruimtevlucht vertrekken, met aan boord prominente Nederlanders als Erica Terpstra, Martin Schröder, DJ Armin van Buuren en topmodel Doutzen Kroes. Nadat de 'founder' astronauten de ruimte in zijn geweest zal het het tweede programma starten, het Future Astronaut Program. Deze vluchten vertrekken in 2014 of 2015.

Inschrijven voor beide programma's kan via de website van SXC. Het Founder Program kost 67.000 euro. Dit bedrag dient binnen zeven dagen na tekenen van het contract te worden voldaan. Voor het Future Astronaut Program is een aanbetaling van 35.000 euro binnen zeven dagen na het tekenen van het contract vereist. De overige 32.000 euro moet een paar maanden voor de daadwerkelijke vlucht betaald worden.