AMSTERDAM - In de 52 jaar dat de Australische Vogue bestaat, heeft het nog nooit een plus-size model gebruikt voor een reportage. Aan de vollere Robin Lawley de eer om de eerste te zijn.

Lawley, gezegend met vrouwelijke vormen, sierde al eerder de cover van de Italiaanse Vogue en de Franse Elle. Nu geniet het Australische model van haar eerste sterrenrol in een Vogue-editie van haar eigen land, zo meldt Daily Mail.

Het artikel Belle Curve, waarin Lawley is gefotografeerd in kleding van de Australische ontwerpers Elex Perry, Willow en Carla Zampatti, telt maarliefst tien pagina’s.

Verbluft door schoonheid

Kristie Clements, hoofdredacteur van de Australische Vogue, zegt dat haar traditiedoorbrekende besluit om het 22-jarige model te casten niet gebaseerd is op haar figuur.

“Ze is heel mooi. Je moet de beslissing nemen of een meisje speciaal is of niet, dus het ging niet om haar maat. En we wilden ook geen statement maken.” Clements was naar eigen zeggen verbluft door de schoonheid en het zelfvertrouwen van Lawley.

Vooroordelen

“Zodra een plus-size model voor het eerst de studio binnenkomt, kan dat raar zijn voor het team dat gewend is om met dunne modellen te werken. Maar toen fotograaf Max Doyle foto’s begon te nemen van Robyn, pasten we snel onze vooroordelen over mode aan”, vertelt Clements over de samenwerking.

Lawley heeft een Australische maat veertien, wat overeenkomt met de Europese maat 40. Het model, dat in New York woont, zei in een recent interview met Models.com dat ze het idee heeft dat ontwerpers vertrouwen beginnen te krijgen in het ontwerpen voor plus-size modellen. “Schoonheid komt in alle vormen en maten en dat zal altijd zo zijn en blijven”, zegt ze.