AMSTERDAM - Wie weet dat een bekende door zijn of haar partner wordt bedrogen, kan dat anoniem melden via een nieuwe website.

De site onthul-overspel.nl roept bezoekers op de liefde 'recht' te doen door vreemdgangers te ontmaskeren.

Bezoekers kunnen het e-mailadres van de bedrogen partner invoeren, vergezeld van een uitleg, de naam van de minnaar of minnares en eventueel een link naar diens facebookprofiel.

Via de site zijn inmiddels ruim zeshonderd meldingen gedaan. Het is echter niet na te gaan of die allemaal serieus zijn.

De 30-jarige bedenkster Emilie Visser uit Den Bosch ontwikkelde de site met drie vrienden uit de marketingwereld, zegt ze in het AD. Vaak zouden mensen niet durven te zeggen dat iemand wordt bedrogen.

Niet belangeloos

"Uit angst een goede vriendschap kapot te maken, bijvoorbeeld. Want wat als je niet wordt geloofd? Of als jij de schuld krijgt van een op de klippen gelopen relatie?" Daarom zou het beter zijn de melding anoniem te doen.

Uit de algemene voorwaarden kan worden afgeleid dat de gratis dienst niet geheel belangeloos is opgezet. De website met barbieroze achtergrond eigent zich het recht toe de ingevoerde e-mailadressen voor onder meer commerciële activiteiten te gebruiken.

Na de nare mededeling via onthul-overspel.nl dat de partner vreemdgaat, kan de ontvanger dus ook nog spam verwachten.