AMSTERDAM - Met twee nieuwe investeerders ziet de toekomst er goed uit voor Jack McCollough en Lazaro Hernandez, het ontwerpersduo achter Proenza Schouler.

Na een jaar van onderhandelingen kochten Andrew Rosen, eigenaar van het label Theory en investeerder John Howard, 45 procent van de aandelen van het Amerikaanse modelabel over van de Valentino Fashion Group, zo meldt Telegraph.

Rosen en Howard hebben veel vertrouwen in Proenza Schouler en zeggen: "We geloven dat Proenza uniek is en klaar om te concurreren in een wereldwijde markt, die momenteel gedomineerd wordt door Europese ontwerpers."

De ontwerpers van Proenza Schouler voegen daaraan toe: "Wij zijn dankbaar voor de start die VFG ons heeft gegeven. Er zijn nog zo veel dingen die we willen bereiken en John en Andrew kunnen ons perfect helpen bij het realiseren van onze dromen.

Beroemde draagsters

Proenza Schouler bestaat pas sinds 2002, maar heeft in Hollywood al een hele schare fans verzameld, waaronder Nicole Kidman, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Liv Tyler en Kirsten Dunst. Daarnaast werd het label al twee keer bekroond met de Council of Fashion Designers of America Designer of the Year award.