AMSTERDAM - Een derde van de mannen is al eens vreemdgegaan met een bruidsmeisje. Dit blijkt uit onderzoek van een datingsite voor mensen die al een relatie hebben.

Voor het onderzoek werden 2.000 mannen en vrouwen ondervraagd.

De meeste mannen gaan tijdens een dronken flirt met een bruidsmeisje vreemd, zo meldt Daily Mail. “Bij een bruiloft zijn alle elementen aanwezig voor een one night stand: veel drank, dansen, opgetutte gasten, seksuele spanning tijdens de receptie en vaak toegang tot een hotelkamer”, aldus Rosie Freeman-Jones, woordvoerder van de site.

Het bruidsmeisje zou volgens Freeman-Jones aantrekkelijk kunnen zijn voor mannen, omdat zij met haar outfit mogelijk uitstraalt beschikbaar te zijn.

Ontrouwe plekken

Een trouwerij is niet de enige gelegenheid waar een man zijn partner al eens ontrouw is geweest. 27 procent van de ondervraagde mannen ging vreemd tijdens het vrijgezellenfeest, 21 procent pleegde overspel tijdens de kerstborrel op kantoor en 9 procent had een slippertje tijdens een schoolreünie.

Aan de vrouwen uit het onderzoek werd gevraagd bij welke gelegenheid haar partner eerder geneigd zou zijn om vreemd te gaan. De meerderheid dacht dat haar partner vreemd zou gaan tijdens de kerstborrel, gevolgd door de vrijgezellenavond en de schoolreünie. Slechts 11 procent van de vrouwen dacht dat het op een trouwerij zou gebeuren.