AMSTERDAM - De Nederlandse couturier Jan Taminau is als vast jurylid aangesteld voor het nieuwe seizoen van Project Catwalk.

Taminiau maakt daarmee de nieuwe jury compleet, samen met Olcay Gulsen van Supertrash zal hij de kandidaten beoordelen. De presentatie ligt in handen van Stacey Rookhuizen en mentor van de beginnende modeontwerpers wordt modeconsultant Carlo Wijnands.

Niet commercieel

Aan Televisier vertelt Stacey dat ze superblij is dat Jan Taminiau aan de jury is toegevoegd. “Tegenover Olcay wilde ik iemand zetten die minder commercieel is, maar meer couture maakt - meer kunst dan mode. Toen dacht ik: The Voice heeft Marco Borsato, wie is mijn Marco Borsato? Dat was Jan Taminiau, een modeontwerper die Máxima regelmatig kleedt, maar ook Lady Gaga en Beyoncé lopen in zijn kleding en schoenen."

"Hij is een Nederlandse topcouturier die serieus haute couture maakt. In modeland is hij de beste naam die ik kon vinden als vast jurylid. Ik ben heel blij dat het is gelukt om hem te strikken", voegt ze daaraan toe.