AMSTERDAM - Een studie uit de Verenigde Staten wijst uit dat bijna de helft van de mannen zijn partner zou dumpen als zij te dik zou worden. Van de vrouwen dumpt 20 procent haar man als hij aankomt.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 70.000 deelnemers.

Meer dan een derde van de mannen gelooft dat vrouwen minder aantrekkelijk worden op hun veertigste, terwijl een kwart vindt dat vrouwen aftakelen na hun vijftigste. Vrouwen denken hier hetzelfde over als het om mannen gaat, slechts 23 procent van de vrouwen gelooft dat een man zijn looks nooit verliest, zo meldt Daily Mail.

Sekspartners

Mannen liegen vaker dan vrouwen over het aantal sekspartners dat ze hebben gehad. 42 procent van de mannen vindt bovendien dat een vrouw een losbandig seksleven heeft als ze met meer dan tien mannen naar bed is geweest. Bijna hetzelfde percentage vrouwen vindt dat van een man als hij meer dan twintig sekspartners heeft gehad.

Bijna een vijfde van de mannen heeft een vrouw wel eens verteld dat hij van haar hield, zodat ze met hem naar bed zou gaan. 51 procent van de mannen geeft zelfs toe dat ze beter bediend willen worden in bed, terwijl maar 18 procent van de vrouwen dat wenst.

Fantasie

Tweederde van de mannen vertelt dat ze weleens hebben gefantaseerd over de vriendinnen van hun partner. Ook vrouwen zijn niet zo onschuldig als ze lijken, een derde van de vrouwen doet namelijk hetzelfde over de vrienden van hun man.