AMSTERDAM - De Britse modeontwerper Alexander McQueen heeft een erfenis van omgerekend ruim 18 miljoen euro achtergelaten.

Dat staat in het testament dat dinsdag publiekelijk is gemaakt. Opvallend is dat vooral de drie Engelse bull terriërs van McQueen er goed vanaf komen. Ze krijgen ruim 56.000 euro toegestopt van hun overleden baas.

McQueen stond bekend als een echte hondenliefhebber. Ook de dierenorganisatie The Blue Cross and Battersea Dogs and Cats Home krijgt een bedrag van ongeveer 111.000 euro. Familie en andere liefdadigheidsinstellingen mogen ook een deel in ontvangst nemen. De twee huishoudsters van de modeontwerper krijgen 56.000 euro, schrijft The Sun.

Studiebeurzen voor studenten

Het grootste gedeelte van de erfenis van de modeontwerper gaat naar zijn eigen liefdadigheidsinstelling Sarabande, die hij vernoemde naar zijn lente/zomercollectie van 2007. De modeontwerper heeft aangegeven dat het geld besteed moet worden aan beurzen en subsidies voor studenten van de Central St. Martin’s College Of Art and Design in Londen, waar hij zelf ook studeerde.