AMSTERDAM - Bijna eenderde van de Nederlandse vrouwen flirt voor korting, zo geeft 31 procent een verkoper wel eens een knipoog voor wat extra korting.

Zo blijkt uit onderzoek van kortingssite GirlsLoveDeals.nl onder 1.380 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, naar hun onderhandelingstechnieken.

Vrouwen gooien hun charmes regelmatig in de strijd, met name om korting te krijgen op kleding. Daarnaast zoeken ze ook naar kleine foutjes, dingen ze af bij aankoop van meerdere items en raadplegen ze regelmatig kortingssites.

Top-5

De top-5 meest genoemde manieren om wat van de prijs af te krijgen in de winkel zijn, flirten met de verkoper (31 procent), samen met een vriendin proberen af te dingen (19 procent), Zoeken naar fabrieksfoutjes (14 procent), het aanschaffen van meerdere producten tegelijk (10 procent) of extra korting proberen te krijgen tijdens de sale (9 procent).

Een kleine schare (7 procent) verwisselt zelfs de prijsjes om eigenhandig een koopje te scoren.

Echter geeft 69 procent aan nooit over de prijs te onderhandelen. Zij wachten liever op de uitverkoop, bezoeken sample sales of raadplegen kortingssites.