AMSTERDAM - Vrouwen vinden de vaak bontgekleurde Hawaiiblouse het meest verschrikkelijke kledingstuk dat een man aan kan trekken.

Zo blijkt uit onderzoek van de website Styletoday onder 605 vrouwen. Maar liefst 43 procent van de respondenten vindt de blouse met de drukke tropische print niet om aan te zien.

Ook een te strakke zwembroek blijkt een grote modemisser, zo verovert die met 38 procent een tweede plek in de top-10 van mannenmode-ergernissen. Andere afknappers zijn een openstaand overhemd (12 procent) en teenslippers (6 procent).

Veruit de meeste vrouwen vinden de kledingstijl van hun partner over het algemeen goed te verdragen, hoewel de ondervraagde vrouwen aangeven af en toe ook een minder geslaagde combinatie voorbij te zien komen. Een kwart is honderd procent blij met de modesmaak van haar man, slechts een enkeling geeft aan zijn kledingkeuzes verschrikkelijk te vinden.

Hip en trendy of sportief

Vrouwen zien hun man het liefst 'hip en trendy' (49 proven), 'sportief' (29 procent), of 'netjes' (17 procent) gekleed. Veel vrouwen zouden het leuk vinden als hun man een tas draagt (36 procent). Ook de kleur roze zou vaker gedragen mogen worden (23 procent), evenals een pak (15 procent).

Iets meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen shopt regelmatig met haar partner. Bij 34 procent van de gevallen is samen de stad in echter geen optie. 14 procent koopt kleding voor haar man.

Dezelfde schoenen

Dat mannen binnen vijf minuten een winkel kunnen 'scannen' verbaast 37 procent van de vrouwen. Een kwart geeft aan zich te verbazen over het feit dat hij iedere keer dezelfde schoenen koopt, omdat ze zo lekker zitten. Ook het aanschaffen van een complete garderobe in één winkel wordt niet begrepen.