AMSTERDAM - Volgens nieuw onderzoek hebben koppels die vaak met elkaar knuffelen een sterke relatie. Zelfs beter dan stellen die vaak seks hebben, maar niet veel met elkaar knuffelen.

"Knuffelen biedt niet alleen sensueel genot, maar ook een gevoel van comfort en veiligheid, allen net zo belangrijk binnen een relatie als seks", zo vertelt Paula Hall, expert op het gebied van relaties en werkzaam bij online datingsite Parship, aan Daily Mail.

Wanneer de focus op seks ligt, kan dat betekenen dat emotionele problemen nooit besproken worden. Dit terwijl niet-seksuele aanrakingen als knuffelen en strelen een intiem gesprek juist stimuleren, vanwege het grote deel aan oxytocine (knuffelhormoon) dat vrij komt.

"Oxytocin wordt geproduceerd door aanrakingen en naast het feit dat het ons een goed gevoel heeft, zorgt het er ook voor dat we nog meer willen aanraken", legt Hall uit.

Knuffelen kan altijd

De relatie-expert voegt daaraan toe dat seks af en toe geen optie is door bijvoorbeeld ziekte of stress. "Het grote voordeel van knuffelen is dat het, in tegenstelling tot seks, altijd en overal kan", aldus Hall.