Trend Report: The Midi Message

De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor een 3/4 lengte, voor een vrouwelijke en moderne look met retro twist.

Op zoek naar een alternatief voor de soms arty en soms iets meer bohemien maxi-lengte, geeft de midi ofwel ‘mid-calf’ variant een absoluut vrouwelijke en ‘ladylike’ uitstraling. De 3/4 roklengte werd op de catwalk voor zomer 2011 getoond door onder andere Versus en Prabal Gurung als ware het een tweede huid, terwijl Chloé's Hannah MacGibbon valt op losse plooitjes in de mix met transparante stoffen, voor haar midi creaties.

Zo begin jaren ’70 was de midi-zoom een anti-reactie op de vele minirokjes uit de jaren ’60, terwijl de maxi-rok pas eind jaren ’70 een populair silhouet werd. Jeugdig en vrijgevochten voor de jongeren uit de 60s, werd de midi look in de 70s uitgevoerd in slanke pasvorm met een geaccentueerde taille. Opvallend is dat de vrijgevochten 70s trend van 2011 meer speels oogt, terwijl de midi-rok nu een meer gepolijste uitstraling neerzet.

Clements Ribeiro toont zijn geliefde 3/4 roklengte op bijna ‘flower power’-achtige wijze, in een overdaad aan bloempatronen in fel geel, limoen groen of meer ingetogen paars. Met een stevige platformhak en hoog opgestoken haar geeft deze look bovendien de illusie dat de draagster extra lang en tenger is.

Narcisco Rodriguez

Ook een meer minimalistisch beeld uit de jaren '90 wordt onderdeel van de midi trend bij Narcisco Rodrigues die koos voor een Kate Moss, tijdens haar dagen met Johnny Depp, stijlgevoel. Gepolijst en nonchalant chique is de collectie van Rodriguez, waarbij de 3/4 lengte het geheel juist een meer alternatieve 'edge' geeft.

Sterke en donkere jassen zonder kraag worden volgens het credo van Rodriguez over soepele, midi jurkjes gegooid in blozende tinten. Ook moderne, maar tegelijkertijd vintage-achtige jurkjes met 'fis coupe' patroon, paradeerden over de catwalk. Het statement dat de designer hierbij maakt: "Er is nu zoveel lawaai in de mode. Ik wilde iets dat er mooi uitziet, fris en nonchalant."

Prabal Gurung

Ga voor een uitdagende look in felle, abstract gevormde blokken van kleur en een aansluitend silhouet, volgens het credo van Prabal Gurung. Zijn midi's zijn naast uitgesproken ook subtiel en geschikt als avondkleding, zoals bijvoorbeeld de witte, scuba stretch jurk waarin vlakken van contrasterende zijde stof zijn gezet.

Ook een paar looks verder op de catwalk bleken geschikt voor de rode loper, zoals een cocktail jurkje in midi-lengte en uitgevoerd in zachte goudtinten, voorzien van tal van fijne strookjes op de rok. Een finishing touch als de architectonische hak met bandjes over de enkel, maakt deze look bovendien extra scherp en modern.

Style tips

Vooral hoge hakken met een platform in nude tinten, of juist met een kleurrijk patroon ogen van nu en flatterend bij een midi silhouet. Ga ook eens voor de Rodriguez look met een tank jurk op 3/4 lengte en in chique stof, gecombineerd met een minimalistische jas in contrasterende kleur.

Oversized, semi-transparante tops of een grof gebreide sweater combineren door alle seizoenen heen mooi met het midi silhouet. Ga verder voor een geaccentueerde taille met smalle of brede riem, voor een geraffineerde uitstraling.

Trend Report: The Midi Message

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie