AMSTERDAM - Donderdagavond tijdens Amsterdam International Fashion Week won Sanne Schepers Lichting 2011 supported by G-Star Raw.

Van alle 14 afgestudeerden aan modeacademies door het hele land die hun afstudeercollecties aan de modepers lieten zien, werd Sanne Schepers gekozen als hét aanstormende modetalent van Nederland.

De jonge modeontwerpster won daarmee een geldbedrag van 10.000 euro, uitgereikt door Remco de Nijs, PR manager en collectiestylist van G-Star Raw. Daarnaast wordt ze uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de internationale catwalk presentatie van G-Star Raw in Berlijn.

Collectie

Schepers toonde een collectie gebaseerd op en twinset - een twee-in-één outfit die versterkt werkt in combinatie met elkaar. Ze ontwikkelde een concept waarbij één kledingstuk op vier verschillende manieren gedragen kan worden, een idee dat bij het publiek in de smaak viel.

Jury

Zo was Catherine Baba, een van de juryleden en styliste voor onder andere Vogue, Chanel en Balmain, was verrast door het sterke spel van proportie en afwerking.

Andere juryleden waren professor Shelley Fox (Parsons NYC), Romain Brau en Anna Kushnerova (founders van de Antwerpse modewinkel RA13) en designer Michael van der Ham.