AMSTERDAM - Al eeuwen gelooft men in de theorie dat tegenpolen elkaar aantrekken op liefdesgebied, maar uit onderzoek blijkt niets minder waar.

Mensen voelen zich namelijk eerder aangetrokken tot iemand uit dezelfde rang, met dezelfde wensen en verlangens, zo meldt Daily Mail.

Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Californië. De onderzoekers richtten zich hierbij op een online datingsite, waarbij de populariteit van meer dan 3.000 heteroseksuele gebruikers werd gemeten.

Populariteit

De populariteit werd bepaald door het aantal ongevraagde berichten dat een gebruiker ontving van het andere geslacht.

Analyses toonden dat de populaire gebruikers eerder contact opnamen met andere populaire gebruikers. Ook de minder populaire gebruikers namen eerder contact op met andere minder populaire gebruikers.

Rangorde

Daarna voerden de onderzoekers een vervolgonderzoek uit. Bij een datingsite met meer dan een miljoen gebruikers kwam hetzelfde resultaat naar voren: wanneer het op daten aankomt, zoeken potentiële partners binnen hun eigen 'rang'.

Naast persoonlijke kenmerken en dezelfde interesses speelt rangorde dus een belangrijke rol bij het vinden van een partner.