AMSTERDAM - Onder het mom van 'voor het geval er iets gebeurt' stopt de gemiddelde vrouw zo'n 26 kledingstukken te veel in haar koffer wanneer zij op vakantie gaat.

Zo blijkt uit een enquête uitgevoerd door een website met reisverzekeringen onder 2.000 vrouwen.

Een vrouw heeft per week gemiddeld 34 kledingstukken nodig, maar pakt voor de zekerheid vaak 60 items in, wat betekent dat ongeveer de helft van de kleding onaangeraakt in de koffer blijft zitten. Maar liefst 77 procent van de vrouwen pakt extra kleding in, voor het geval ze niet kunnen beslissen wat ze aan willen als ze over de grens zijn.

Moeilijk dicht

Niet geheel verrassend komt uit het onderzoek naar voren dat 65 procent moeite heeft met het dichtmaken van haar koffer. Meer dan de helft, 58 procent, noemt het bijna onmogelijk om haar koffer binnen het gewichtslimiet van de luchtvaartmaatschappij te houden en een vijfde heeft dan ook al eens voor overgewicht moeten bijbetalen.

Tops, broeken en accessoires

De gemiddelde vrouw pakt voor een week vakantie 19 tops voor haar vakantie en 16 onderstukken als broeken, shorts en rokjes. Daarvan draagt ze slecht 10 tops en 8 onderstukken.

Daarnaast gaan ook vijf van de negen accessoires (zonnebrillen, hoeden, etc.), een paar schoenen, een bikini en een paar stuks ondergoed onaangeraakt weer mee naar huis, zo meldt Daily Mail.