Kiboots opent concept store in Amsterdam

AMSTERDAM - Het Nederlandse merk Kiboots, bekend van de populaire, kleurrijke kelim laarzen, opent dit najaar een concept store in Amsterdam.

Drijvende krachten achter het merk - dat aanstaande vrijdag één jaar bestaat - zijn ontwerpers Jovanna Kruitbosch en Martijn Lugtigheid. Het concept van de winkel wordt volgens hen: “Authentieke prints, kleuren en vormen, vertaald naar originele, verrassende ontwerpen die perfect aansluiting vinden binnen de modewereld.”

Daarnaast moet de winkel een platform worden voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en producten binnen de Kiboots-lijn. Verder moet de winkel en de bovenliggende kantoorruimte een broedplaats worden voor andere creatieve plannen van Kiboots en zal de winkelruimte ook andere (eenmalige) functies gaan vervullen.

Stichting

Daarnaast hebben de ontwerpers de youandKi. movement opgericht. Een stichting waarmee ze jonge ontwerpers, groepen of projecten waarin zij geloven een platform kunnen bieden.

Van ieder verkocht paar van de handgemaakte laarzen wordt een percentage opzij gezet voor youandKi, wat ten goede komt aan verschillende projecten in binnen- en buitenland. Het voornaamste afzetkanaal Kiboots.com blijft overigens gewoon bestaan.

De laarzen zijn er voor zowel mannen als vrouwen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie