'Mannen willen meer geknuffeld worden dan vrouwen'

AMSTERDAM - Voor een succesvolle relatie op de lange termijn willen mannen van middelbare leeftijd over het algemeen meer geknuffeld worden dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Zo blijkt uit onderzoek over het privéleven van 1.000 koppels die al meer dan 25 jaar bij elkaar zijn, uitgevoerd door wetenschappers aan de universiteit van Indiana. Per land - de Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Japan en Spanje- werden er ongeveer 200 koppels ondervraagd in de leeftijd van 40 tot en met 70.

Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat mannen in een vaste relatie eerder gelukkig zijn, terwijl vrouwen eerder aangeven tevreden te zijn met hun seksleven.

Zowel de Japanse mannen als vrouwen blijken gelukkiger te zijn dan de Amerikanen, terwijl die juist weer gelukkiger zijn dan de Brazilianen en Spanjaarden, zo meldt Daily Mail.

Seksueel tevreden

Braziliaanse vrouwen zijn op seksueel vlak juist over het algemeen meer tevreden dan hun Amerikaanse geslachtsgenoten. Zowel Japanse mannen als vrouwen zijn op dat gebied ook meer tevreden dan Amerikanen.

Lees meer over:
Tip de redactie