Dalyan beste strandbestemming van Europa

AMSTERDAM - De Turkse badplaats Dalyan komt als beste strandbestemming van Europa uit de bus.

Zo blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover en weerbedrijf WeerOnline.nl, waarbij gekeken werd naar duizenden beoordelingen van stranden, de plaatselijke weersomstandigheden en de waardering van strandbestemmingen.

De plaats Dalyan ligt aan de Lycische kust en is een beschermd natuurgebied. Hoogbouw komt er niet voor en de bestemming staat bekend om de rotsgraven en vele schildpadden die de plaats als broedplaats uitkiezen.

Dalyan wordt op de voet gevolgd door het Portugese Monte Gardo en het Griekse Stalis. In de top-10 van beste strandbestemmingen van Europa is Griekenland goed vertegenwoordigd, zo komen naast het plaatsje Stalis, ook Stoupa, Tigaki en Naxos in de lijst voor. Ook stranden in Spanje en Portugal scoren goed.

Populairst

De top-10 van populairste strandbestemmingen ziet er net iets anders uit. Daarin scoort vooral Turkije erg goed. Zo voert Side de lijst aan, gevolgd door Alanya en Marmaris. Ook Kusadasi, Kemer, Gümbet en Antalya komen in de lijst voor. De eerste bestemming buiten Turkije in de top-10 is Playa del Inglés op Grand Canaria.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie