'Placenta van een schaap helpt tegen rimpels'

AMSTERDAM - Voor degenen die zich storen aan rimpels in het gezicht, maar een facelift te drastisch vinden, is er een nieuwe oplossing: de placenta van een schaap.

De placenta van een schaap blijkt de nieuwste oplossing tegen rimpels, het middel wordt aangeprezen als hét alternatief voor een facelift, zo meldt Daily Mail.

Volgens de Londense cosmetisch chirurg Roberto Viel zorgt de placenta - dat een bepaald proteïne bevat - voor huidverjonging van binnenuit. De eigen collageenproductie zou worden gestimuleerd en de huid daardoor steviger maken. Het resultaat zou tot vijf maanden zichtbaar zijn.

Behandeling

Patiënten die voor de speciale behandeling kiezen, krijgen eerst een verdovende crème op hun gezicht gesmeerd. Na vijftien minuten gaat dokter Viel met een miniroller met kleine naaldjes over het gezicht, om de doorbloeding te stimuleren. Vervolgens wordt de placenta aangebracht, een heldere kleverige vloeistof, en het voorhoofd gemasseerd.

De behandeling wordt drie keer herhaald op elk deel van het gezicht. Binnen drie dagen kunnen patiënten resultaat verwachten: een verbetering van de huidstructuur. Daarnaast zal in twee weken de hoeveelheid collageen en elastine in de huid toenemen.

Patiënten mogen bovendien een liftend en verstrakkend effect op hun huid verwachten, naast een meer egale teint en een zichtbare vermindering van rimpels.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie