AMSTERDAM - Vrouwen in de Verenigde Staten en in Engeland zijn in de ban van een nieuw beautyproduct. Ze zweren momenteel bij een oogserum op cafeïnebasis dat hun kraaienpootjes, donkere kringen en wallen doet verdwijnen.

Waar koffie voornamelijk als oppepper bij het ontbijt wordt gebruikt, blijkt het nu ook het nieuwste beautyproduct tegen rimpels en vermoeidheidssporen in het gezicht. Er is een serum ontwikkeld voor de ogen met cafeïne als belangrijkste ingrediënt, zo meldt Daily Mail.

Het serum - in de vorm van een roller - is zo populair, dat er in het Verenigd Koninkrijk een wachtlijst is van meer dan 4.000 belangstellenden. De verkoop van het serum kreeg een flinke boost toen Tyra Banks het er in haar talkshow over had. Twee uur later was het 'wondermiddel' op verschillende websites uitverkocht. Ook Jennifer Aniston schijnt fan te zijn.

Belangrijke ingrediënten

Volgens beautyredacteur Alice Hart-Davis werkt het serum zo goed, omdat de cafeïne de bloedcirculatie stimuleert. “De doorstroming van het bloed wordt versneld tot in de kleinste vaatjes bij de ogen, waardoor de huid van dit gebied er frisser en stralender uit gaat zien. Doordat het serum met een roller wordt aangebracht, worden de lymfevaten weggedrukt. Zo lijken de ogen minder gezwollen.”

Naast cafeïne bevat het serum ook andere belangrijke ingrediënten, zoals een bepaald soort hazelaar, voor een gladde en egale huid, en groene pepermunt dat een licht tintelend gevoel geeft.