AMSTERDAM - Na de uitbundige show van vorig seizoen, ging Hans Ubbink maandagavond na 11 jaar terug waar hij ooit begonnen is en showde hij zijn naar eigen zeggen 'breekbare en romantische' collectie in een industriële ruimte.

In de Lasloods in Amsterdam draaide het dit keer vooral om de collectie en niet om de show erom heen. Om de collectie nog meer te laten spreken, hield hij de make-up van de vrouwelijke modellen neutraal en het haar van zowel de vrouwelijke als mannelijke modellen sober.

Voor de zomer van 2012 heeft Ubbink voor de vrouw vooral kleine jasjes, hoge taille rokjes en shorts en transparante blouses in petto. Ook de print is volgens de Nederlandse ontwerper - na drie seizoenen - terug van weggeweest. Zo toonde hij vooral veel gestreepte en gestipte items.

'Truttig'

In een gesprek met NU.nl vertelt Ubbink over zijn collectie: "De vertrutting van de collectie is zo vrouwelijk, dat het eigenlijk niet meer truttig is. Met deze collectie doe je als vrouw zijnde net alsof je niet sexy bent, waardoor je juist veel sexier bent."

Mannencollectie

De kleuren beige, donkerblauw, bruin, zwart en hier en daar een vleugje van een felle kleur, voerden de boventoon in de sterke mannencollectie, bestaande uit blazers, nette broekjes, dunne pullovers en een aantal shorts. Ook voor de mannen stuurde Ubbink af en toe een model in een heftige print de catwalk op.

Tussen de mannelijke modellen, zette voetballer Evgeniy Levchenko ook nog even zijn beste beentje voor op de catwalk.