AMSTERDAM - Speciaal voor Charlotte Casiraghi, dochter van prinses Caroline van Monaco, ontwierp het modehuis een tweede lijn met ruiterkleding.

Vorig jaar verscheen de eerste lijn uit met kleding voor het paardenmeisje. Gucci’s ontwerpster Frida Giannini heeft voor deze tweede collectie zowel kleding als accesoires ontworpen voor haar 24-jarige paardrijdende muze. Deze items zijn geschikt voor springwedstrijden, maar ook voor trainingen.

Rode draad in de collectie is een rozet met Charlotte Casiraghi’s initialen C.C. Deze rozet komt terug in onder andere blazers, polo’s, knopen, zadels en dekens. Hoofdkleuren in de lijn zijn blauw, rood en wit.

Sport en stijl

“Charlotte en haar passie voor het springen met paarden passen perfect bij de elegantie van Gucci. De creativiteit achter deze nieuwe collectie ligt wederom helemaal in lijn met waar Gucci voor staat: traditie en innovatie,” aldus Giannini.

Ook Charlotte is helemaal gelukkig met de samenwerking: “Ik vind het geweldig om in de collectie te rijden die Frida vorig jaar voor me heeft ontworpen en ik vind deze nieuwe collectie nóg mooier! Het is het beste van sport en stijl gecombineerd in één lijn.”