AMSTERDAM - Voorspellen dat de 16-jarige Daphne Groeneveld een grote naam wordt in de modewereld hoeft niet meer, dat ís ze namelijk al.

Woensdag werd duidelijk dat de Japanse Vogue Daphne Groeneveld heeft gekozen als covermodel voor de augustuseditie. De blonde schone gaat als een speer.

In december 2010 'deed' Groeneveld de Vogue al, toen ze op de Franse variant naast Tom Ford de cover sierde. Eerder dit jaar stond ze ook in de Italiaanse Vogue.

Toch is Vogue niet het enige tijdschrift dat veelvuldig interesse toont in het jonge model. Zo stond er begin juni een uitgebreide shoot van Groeneveld in het Franse modetijdschrift Numéro, en schitterde ze op de voorkant van de zomeredite 2011 van het internationale tijdschrift ID Magazine.

Catwalk

Haar eerste catwalkseizoen waren de najaarsshows van 2010 in Milaan. Voor onder andere Armani besteeg ze de planken. Maar de echte klapper maakte Daphne tijdens de voorjaarsshows van 2011 in New York, waar ze voor verschillende ontwerpers liep, shows opende en afsloot.

Campagnes

Geen merk te groot voor de piepjonge blondine. Het Nederlandse model is samen met vijf andere opkomende modellen te zien in de najaarscampagne 2011 van Louis Vuitton.

De Hollandse schone heeft inmiddels een portfolio waar menig doorgewinterd model jaloers op kan zijn.