AMSTERDAM - De ontwerper Azzedine Alaïa - onlangs gevraagd om het stokje van Galliano over te nemen bij Dior - is niet te spreken over Karl Lagerfeld. Ook Anna Wintour behoort niet tot zijn vriendenkring.

De mode-Oscarwinnende ontwerper vertelt aan Virgine Mag over Lagerfeld: "Hij heeft in zijn hele leven nog nooit een schaar aangeraakt. Dat betekent niet dat hij niet fantastisch is, maar hij maakt deel uit van een ander systeem. De ene dag is hij fotograaf, de andere dag werkt hij met Coca-Cola."

Refererend aan de campagne die Lagerfeld voor Volkswagen deed, voegt hij eraan toe: "Ik zou nog liever doodgaan dan dat ik mijn gezicht terug moet zien in een campagne voor een auto. We hebben niet dezelfde baan."

Anna Wintour

Ook over Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, is hij niet te spreken. "Ik heb het al eerder gezegd. Ze is goed in het runnen van haar bedrijf, maar niet in het mode-gedeelte. Ik geloof niet in haar smaak. Ze heeft al jaren niets van mijn werk in Vogue laten zien, en dat terwijl ik goed verkoop in Amerika en 140 vierkante meters in Barneys heb."

"Anna Wintour maakt iedereen bang, maar als ze mij ziet is zij degene die bang is", aldus Alaïa.