AMSTERDAM - Een mooie zonsondergang wordt door bijna een kwart van de Nederlanders het liefst op Hawaï bekeken met zijn of haar geliefde.

Zo blijkt uit onderzoek van Gran Marnier Grand Ginger onder 1.000 Nederlanders. Hoewel Hawaï de populairste droomvakantiebestemming is om een zonsondergang te bekijken, blijken ook andere exotische bestemmingen als Bali, Australië en Zuid-Afrika gewild.

Ook in eigen land kiest men het liefst voor een eiland om een mooie zonsondergang te kunnen zien. Eiland Texel blijkt daarbij het meest populair, gevolgd door de badplaats Zandvoort.

Hoewel de meeste Nederlanders een zonsondergang het liefst met hun partner bekijken, zou 3 procent van de ondervraagden de zon ook wel met een ex-geliefde in de zee willen zien zakken.

Zomerdrankje

Daarbij wordt het liefst een wijntje gedronken, een kwart van de Nederlanders noemt een wijntje als favoriete zomerdrankje. Op de tweede plaats komt een mixdrankje/longdrink met 23 procent en het traditionele biertje staat met 12 procent op een derde plek. Onder de mannen is het biertje wel het meest populaire zomerdrankje.