AMSTERDAM - Mannen en vrouwen blijken eerder geneigd om vreemd te gaan als zij onzeker zijn over hun bedprestaties.

Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Indiana onder 506 monogame mannen en 416 monogame vrouwen rond de leeftijd van 31, waarvan ongeveer de helft getrouwd was. De deelnemers werd gevraagd naar hun seksgedrag, de kwaliteit van hun relatie en of zij hun huidige partner wel eens hebben bedrogen, zo meldt Daily Mail.

Klaarkomen en impotentie

23 procent van de mannen en 19 procent van de vrouwen heeft weleens het bed gedeeld met een ander, terwijl ze weten dat dit hun relatie in gevaar kan brengen als hun partner erachter komt.

Vrouwen die zich zorgen maken over het opgewonden zijn en klaarkomen, zijn 8 procent meer geneigd om vreemd te gaan. Bij mannen die zich druk maken over impotentie en vroegtijdig klaarkomen ligt dit percentage op 6 procent.

Bij vrouwen die ongelukkig zijn in hun relatie, neemt de kans op vreemdgaan met bijna 3 procent toe.

Gedrag

Volgens hoofdonderzoeker Kristen Mark voelen mensen die hoog scoren op seksuele angsten minder druk wanneer zij het bed delen met een persoon die hun seksuele verleden niet kent.

Mensen die zich zorgen maken of hun partner vreemdgaat, zouden zich geen zorgen meer moeten maken over de baan van hun partner of hoe vaak hij of zij van huis is. Daarentegen moet er gekeken worden naar hoe de partner zich gedraagt in de slaapkamer. “Iemands seksuele persoonlijkheid is belangrijker dan demografische en relationele factoren”, aldus Mark.