AMSTERDAM – Modeontwerper Karl Lagerfeld laat zich voor zijn collecties inspireren door bijzondere personen.

De modekoning ruilt zijn oudere muzen regelmatig in voor nieuwe exemplaren, zoals actrice Blake Lively, Rachel Bilson en zangeres Lily Allen.

Karl Lagerfeld heeft de reputatie zijn muzen zonder pardon op straat te zetten, zo meldt Stylelist. Ex-muzen als model Claudia Schiffer, voormalig model Ines de la Fressange en model Kimora Lee zijn niet langer welkom in huize Lagerfeld. De la Fressange stelde Lagerfeld teleur door te poseren als het symbool van de Franse republiek. Schiffer en Lee verkozen het gezin boven de catwalk. 

Blake Lively

De ontwerper koos Blake Lively als het nieuwe gezicht van Chanel’s Mademoiselle handtassencollectie. Lagerfeld fotografeerde de actrice voor de campagne zelf en noemt Lively een 'Amerikaans droommeisje'.

Mannelijke muze

In 2009 ruilde Lagerfeld muze Brad Kroenig in voor een nieuwe mannelijke muze. De ontwerper liet zijn oog hiervoor vallen op het jonge model Baptiste Giabiconi. Het Franse model verkreeg zijn plek in Karls entourage nadat hij, gehuld in slechts een vest en een paar pumps, voor de Franse Vogue poseerde.