AMSTERDAM - FitBots moeten voor een revolutie in online shoppen zorgen. De gerobotiseerde mannequins maken het online kopen van kleding een stuk gemakkelijker door de verschillende lichaamsvormen die zij kunnen aannemen.

Een FitBot verandert van vorm door de maten die de koper intikt. Hierdoor kunnen online shoppers in de virtuele wereld kleding passen voordat ze deze kopen, zo meldt Daily Mail.

"Onze vrouwelijke FitBot-mannequin kan iedere lichaamsvorm aannemen. Ze geven vrouwen het vertrouwen een succesvolle online aankoop te doen, zonder dat het nodig is om de kleding weer terug te sturen", aldus Heikki Haldres, werkzaam bij het bedrijf achter de nieuwe technologie.

Flexibele panelen

De FitBots zijn gemaakt van flexibele panelen die kunnen schakelen tussen duizenden verschillende vormen en maten, van small tot extra large. Klanten die op een deelnemende site winkelen, vullen hun maten in een online formulier in voordat ze foto’s te zien krijgen van een levensechte mannequin die eruit ziet als henzelf. Het bedrijf belooft 85 procent van de winkelende vrouwen een passende mannequin.

Mannen

Voor mannen zijn de mannequins al sinds 2010 beschikbaar. Door de vrouwelijke rondingen duurde het langer om de FitBot voor hen te ontwikkelen.