AMSTERDAM - Angelina Jolie is het nieuwste gezicht van de 'Core Values' campagne van modehuis Louis Vuitton.

Wereldsterren uit verschillende hoeken gingen haar in deze fotoserie al voor, zoals Diego Maradona, Frances Ford Coppola, Sean Connery, Keith Richards en Bono.

Alle foto's voor de 'Core Values' campagne, die al sinds 2007 loopt, worden gemaakt door topfotograaf Annie Leibovitz. In elke campagnefoto schittert één of meerdere wereldster(ren).

Jolie

Angelina Jolie poseerde voor deze foto in Siem Reap, de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Cambodja. Dit land is bijzonder voor de actrice; zij nam er de film Lara Croft: Tomb Raider gedeeltelijk op en het is tevens het geboorteland van haar geadopteerde zoontje Maddox.

Jolie draagt haar eigen kleding op de foto. Ook de Louis Vuitton-handtas is eigendom van de actrice, het 'Alto' model is al ruim zes jaar één van haar favoriete tassen, zo schrijft Women's Wear Daily.

Interview

Deze maand zal op de speciale campagnesite een interview verschijnen met Jolie, waarin ze vertelt over haar 'levensveranderende' ervaringen met Cambodja.

"Deze campagne gaat over een heel speciaal persoon en een heel speciale reis", aldus Pietro Beccari, executive vice president van Louis Vuitton.