AMSTERDAM - Jamie Bochert staat deze maand in de Italiaanse Vogue. Het Amerikaanse model werd in diverse jaren ’70 outfits gefotografeerd.

De grote hoeden, bontjassen en drukke prints zorgen voor een bijzondere bohemian/hippie sfeer. Hieronder de foto’s uit de juni-editie van Vogue Italia.

Jamie staat bekend om haar androgyne look en wordt daardoor nogal eens aangezien voor transseksueel. Toch heeft dat nooit een slechte invloed gehad op haar carrière. Jamie schitterde al eerder in prachtige editorials in bladen als Numero, V Magazine, Muse Magazine, i-D en Vogue.

Ann Demeulemeester

Bovendien loopt ze al sinds 2002 mee in de grote internationale modeshows. Vooral Ann Demeulemeester zet het in New Jersey geboren model al jarenlang in bij haar shows, de twee zijn inmiddels dan ook goede vrienden. Maar ook Marc Jacobs, Proenza Schouler en Ungaro boeken Jamie regelmatig voor hun collectiepresentaties.

Muziekcarrière

In 2004 besloot Jamie te stoppen met modellenwerk. Ze wilde zich op haar muziekcarrière richten en trad avond na avond op als haar muzikale alter-ego Fraces Wolf. Ze zong, speelde gitaar en piano, vaak met haar verloofde (inmiddels man) Michael Pitt naast zich op het podium.

Comeback

In 2008 maakte Jamie haar comeback. Ze besloot haar connecties in de modewereld in te zetten om aandacht te vragen voor haar muziek. Inmiddels loopt ze weer volop shows en wordt ze geboekt voor internationale shoots. Ze assisteert Marc Jacobs zelfs zo nu en dan met zijn shows.