AMSTERDAM - De Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg lanceert samen met modeketen GAP een kinderkledingcollectie.

Von Furstenberg ontwerpt zowel voor de lijn GapKids als de lijn BabyGap. De collectie bestaat uit baby- en kinderkleding voor meisjes tot veertien jaar. Opvallend zijn de vrolijke kleuren, prints en elegante draperieën.

Art Peck, directeur van GAP Noord-Amerika, beschrijft de ontwerpster als ‘een waar Amerikaans mode-icoon en een inspiratie voor veel vrouwen’. "Ik kijk ernaar uit om onze klanten de nieuwe collectie met Diane’s prints, vrolijke kleuren en vrouwelijkheid te laten zien”, aldus Art Peck tegen Guardian.

 

Stella McCartney

Von Furstenberg is niet de eerste ontwerpster die samenwerkt met GAP. Zo ontwierpen Roland Mouret, Valentino en Stella McCartney eerder een collectie voor de modeketen.

De collectie met Stella McCartney bleek zo populair, dat de modeketen en de ontwerpster besloten een tweede lijn te ontwerpen. De collectie bestond uit tutu-rokjes, jurkjes, jasjes, jeans, T-shirts, sneakers en regenlaarsjes.

De collectie ligt vanaf begin maart in de winkels en is te koop via de webwinkel van GAP.