AMSTERDAM - Jack McCollough en Lazaro Hernandez van Proenza Schouler zijn maandagavond tijdens de Council of Fashion Designers of America Awards (CFDA) uitgeroepen tot modeontwerpers van het jaar.

De winnaars van de tiende CFDA Awards werden door de Amerikaans journalist, auteur en nieuwspresentator Anderson Cooper bekend gemaakt. Naast Proenza Schouler vielen ook andere namen in de prijzen. Zo won Alexander Wang de prijs voor beste accessoireontwerper en ontving Marc Jacobs de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award.

Lady Gaga

Naast de mannelijke winnaars werden er ook een aantal belangrijke vrouwen in de mode-industrie geëerd. Zo kreeg Phoebe Philo, ontwerpster bij Céline, de International Award en werd Lady Gaga gekroond tot mode-icoon van het jaar. De Eugenia Sheppard Media Award ging naar modejournaliste Hilary Alexander van The Telegraph.

De CDFA Awards, het mode equivalent van de Oscar uitreikingen, worden elk jaar uitgereikt aan Amerikanen die een bijzondere bijdrage leveren aan de modewereld.

Lady Gaga bij CDFA-gala