AMSTERDAM - De Tommy Hilfiger Group gaat een exclusieve licentieovereenkomst aan met Marc Fisher Footwear. De twee modemerken zullen samen heren- en damesschoenen produceren in de Verenigde Staten en Canada.

Wij kijken er naar uit om onze schoenenbusiness verder te ontwikkelen”, aldus Annie Marine, verantwoordelijk voor alle licenties van Tommy Hilfiger.

De eerste collectie is te zien tijdens de Fashion Footwear Association of New York trade show in augustus. De damescollectie bestaat uit slippers, sneakers, sandalen, pumps, sleehakken, bootschoenen en ballerina’s. Deze wordt in het najaar uitgebreid met laarzen.

De mannencollectie bestaat uit slippers, sneakers, brogues, geklede schoenen, bootschoenen en laarzen.

Inspiratie

De collectie is geïnspireerd op vier thema’s binnen Hilfiger’s Prep World collectie, namelijk City, Island, Camp en Grand prix. Voor het thema City gebruikte de ontwerper klassieke kleuren als rood, wit en blauw.

Prints en de kleuren flamingoroze, aqua, koraal, zand en grasgroen zijn gekozen voor het thema Island. Gestreepte, geblokte en effen materialen staan voor het thema Cap. Bij Grand prix horen gedurfde kleuren en verticale strepen, gecombineerd met letters.

“De schoenencollectie weerspiegelt het DNA van Tommy Hilfiger. De klassieke modellen krijgen een frisse insteek, zodat het een collectie wordt vol leuke kleuren en prints”, aldus Susan Itzkowitz, directrice van Marc Fisher Footwear tegen WWD.