AMSTERDAM - Ivanka Trump presenteert een collectie bruidssieraden gemaakt van gerecycled zilver, bezet met duurzame diamanten.

De duurzame collectie van het sieradenmerk ‘Ivanka Trump Fine Jewelry’ bestaat uit milieuvriendelijke verlovingsringen die naar eigen smaak kunnen worden aangepast.

Trump gebruikt voor de collectie duurzame diamanten van importeur Waldman Diamond Company. Opvallend is de ovale ring met negen karaats diamanten en gerecycled witgoud ter waarde van 90.000 euro.

Sociaal betrokken

“Als een jong luxe merk hebben we de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om ons voort te zetten als een sociaal betrokken bedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke kernwaarde binnen mijn bedrijf”, aldus Ivanka Trump tegen WWD.

Media-aandacht

De Amerikaanse zakenvrouw richtte vier jaar geleden haar eigen sieradenlijn op. Trump gebruikte de media-aandacht rondom haar eigen huwelijk in het najaar van 2009 voor zowel de bewustwording van ‘groene’ juwelen als de ontwikkeling van haar eigen milieuvriendelijke bruidssieraden.