AMSTERDAM - Plussize model Tara Lynn is hard op weg de wereld te veroveren. Deze maand schittert ze, samen met twee plussize collega's, op de cover van de Italiaanse Vogue.

Crystall Renn was jarenlang een van de bekendste plussize modellen, maar het lijkt erop dat er een waardige opvolgster voor Renn is gevonden. De 28-jarige Tara Lynn (28) wordt met de dag populairder en wordt geboekt voor de ene na de andere grote klus.

Zelf gaf Lynn in een interview aan ook de nodige problemen te hebben gehad met haar gewicht. Ze werd als kind vaak ‘dik’ genoemd en besloot op een gegeven moment zoveel af te vallen dat het haar gezondheid beïnvloedde. Inmiddels is ze weer terug op haar oude gewicht en zit ze lekker in haar vel. “Ik sport graag en vind het ook belangrijk om te bewegen. Dat ik een plussize model ben, betekent niet dat ik niet beweeg”, aldus Lynn.

H&M

Naast de cover van het juninummer van Vogue Italia is Lynn momenteel ook te bewonderen in de nieuwe H&M campagne genaamd Big is Beautiful. Daarin staat in de nieuwste badmode van het Zweedse modehuis.

Eerder verscheen het model al in een speciale editie van W magazine, die in het teken stond van vrouwelijke rondingen en sierde ze de cover van ELLE. Verder werkte al eens voor modeketens als Bloomingdale’s, Nordstorm en een lijn van Forever21. En tussen al die photoshoots door runnen Lynn en haar vriend ook nog gewoon een restaurant in Seattle.