AMSTERDAM - Deze maand publiceert het Amerikaanse tijdschrift FHM een lijst met de honderd meest sexy vrouwen ter wereld. Op nummer 98 staat echter een 'foutje', namelijk het androgyne model Andrej Pejic.

De lijst bestaat uit de honderd meest aantrekkelijke modellen, actrices, presentatrices en prinsessen. Pejic staat nog boven Lady Gaga en Victoria Secret’s model Izabel Goulart, zo meldt Stylecaster.

FHM baalt van zijn fout. “We hebben Andrej meteen uit de lijst gehaald, wij hebben ons verontschuldigd voor mogelijke beledigingen. We hebben de verantwoordelijke gesproken en stappen ondernomen zodat dit nooit opnieuw kan gebeuren”, aldus een woordvoerder van FHM.

Onzijdig

Een eerder gepubliceerd artikel over Pejic op de website van FHM, is nu onvindbaar. In het artikel wordt het model een ‘ding’ genoemd en aangesproken met ‘het’. Het Servische model vindt het prima om als androgyne door het leven te gaan en liet weten geen plannen te hebben om zich te laten transformeren als vrouw.

Marc Jacobs

Pejic heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan zijn vrouwelijke looks. Het model loopt catwalkshows voor zowel vrouwen- als mannenkleding, voor onder andere Jean Paul Gaultier, Paul Smith, Givenchy en Marc Jacobs.