AMSTERDAM - Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin mochten alle genomineerden van de CFDA Fashion Awards fotograferen. Onder andere Lady Gaga, de Olsen Twins en Marc Jacobs stonden voor de lens.

De Fashion Council of Fashion Designers of America (CFDA), ook wel de Oscars van de mode genoemd, vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Tijdens dit mode-evenement wordt er ook een krant, de CFDA Journal gepubliceerd, met daarin alle foto's van de genomineerden, zo meldt Textilia.

Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin maakten hiervoor prachtige zwart-wit foto's van namen als Lady Gaga, Alexander Wang en Mary-Kate en Ashley Olsen. De uitreiking van de mode-Oscars vindt op 6 juni plaats in Lincoln Center's Alice Tully Hall in New york.

Publicaties

De twee fotografen begonnen hun gezamenlijke carrière in 1986 in Amsterdam maar verhuisden al snel naar New York. Van Lamsweerde en Matadin schoten eerder al campagnes voor modehuizen als Yves Saint Laurent, Chanel, Balmain, Gucci, Louis Vuitton en Chloé en hebben regelmatig publicaties in bladen als W Magazine, Vogue en The New York Times.