AMSTERDAM - Mannen en vrouwen blijken compleet verschillend hun koffers in te pakken. Mannen geven de voorkeur aan een minimale hoeveelheid kleding, terwijl vrouwen er om bekend staan te veel in te pakken.

Uit een studie van een Britse reisagent onder 1.300 deelnemers die het afgelopen jaar minstens een week op vakantie zijn geweest, blijkt dat mannen voor een zevendaagse vakantie slechts drie onderbroeken meenemen.

Vrouwen daarentegen pakken minder minimaal, zij nemen gemiddeld tien slipjes mee.

Wasje draaien

Van de mannen die slechts drie onderbroeken meenemen voor een zevendaagse vakantie, gaat 37 procent ervan uit dat ze de meeste tijd in hun zwembroek zullen doorbrengen. Ook heeft 12 procent van de mannen het voornemen om op vakantie een wasje te draaien, zo meldt Travel News.

Kleren

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat maar liefst 98 procent van de mannen alle ingepakte kleren draagt. Vrouwen dragen daarentegen slechts 61 procent van de meegenomen kleren.

Hiernaast doen vrouwen meer aankopen op vakantie dan de mannen. Bijna de helft van de vrouwen geeft toe kleren te hebben gekocht op hun reis, terwijl slechts 7 procent van de mannen een kledingstuk koopt op de plaats van bestemming.