AMSTERDAM - Singles kruipen steeds vaker voor een keer met een wildvreemde tussen de lakens. Maar liefst driekwart van de singles heeft wel eens een one-night-stand, vergeleken met 61 procent in 2005.

Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Singlessite onder 550 singles, waarvan 44 procent man en 56 procent vrouw.

De grootste afknapper is een penetrante zweetlucht, een afknapper die in 2005 bij eenzelfde onderzoek ook als grootste misser uit de bus kwam. Daarnaast worden passief vrijgedrag en een vergelijking met vorige bedpartners ook niet gewaardeerd.

Ook egoïsme, teveel aanwijzingen, schuttingtaal en niet of onvoldoende geschoren lichaamsdelen komen voor in de top 10 van afknappers in bed. Een lijst die wordt aangevuld door direct na de seks in slaap vallen, in stilte seksen of niet in voor experimenteren.

Pluspunten

Toch is het bed delen voor een potje casual seks voor 76 procent geen probleem. De grootste pluspunten van een one-night-stand zijn spanning, seks zonder verplichtingen en het verkennen van een onbekend lichaam.

Bedpartners voor een nacht worden meestal opgedoken op het internet (34 procent), in het café (30 procent) of op feesten (28 procent). De rest scoort een one-night-stand via vrienden, op de werkvloer of op websites voor sekscontacten.