Bruiloft zorgt voor langste winkelsessie

AMSTERDAM - Vrouwen doen langer over het kopen van een nieuwe outfit voor de bruiloft van een goede vriend, dan voor elke andere gelegenheid. De gemiddelde tijd die een vrouw daaraan spendeert is 2 uur en 53 minuten.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek van een online drogisterij onder 3.000 vrouwen.

Vrouwen besteden bijna drie uur aan het zoeken naar de perfecte outfit voor de bruiloft van een goede vriend. Dat is meer dan de tijd die vrouwen nodig hebben voor een dagje bij de paardenraces (2 uur en 4 minuten), een avondje stappen met vrienden of vriendinnen (1 uur en 48 minuten) of een eerste date (1 uur en 43 minuten), zo meldt Newslite.

De enige gelegenheid die qua winkeltijd in de buurt komt, is de bruiloft van een ex. Over het vinden van een geschikte outfit hiervoor wordt ongeveer 2 uur en 19 minuten gedaan.

Winkeltijd

Vrouwen doen er 1 uur en 31 minuten over om een comfortabele spijkerbroek te vinden, 1 uur en 29 minuten wordt besteed aan het vinden van een pak voor een sollicitatiegesprek. Het shoppen van een vrouwelijke, informele outfit duurt gemiddeld 1 uur en 16 minuten.

Vrouwen doen het minst lang over het zoeken naar sexy lingerie, hier worden gemiddeld maar 48 minuten aan besteed.

Verschil in winkelen

“De meeste vrouwen houden ervan om te winkelen. Ze vinden de hele shopervaring belonend en therapeutisch”, aldus een woordvoerder van de drogisterij. “Maar er is een verschil tussen gewoon winkelen en het zoeken naar een outfit voor een speciale gelegenheid.”
 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie