Marc Jacobs is mentor van Nederlandse ontwerper

AMSTERDAM - Modeontwerper Jonathan Christopher Hofwegen, een van de vijf finalisten in de Designers for Tomorrow wedstrijd van Peek & Cloppenburg, mocht topontwerper Marc Jacobs ontmoeten.

De hoofdontwerper van Louis Vuitton is mentor en jurylid in de Duitse designerswedstrijd en was in Berlijn om de collecties van de laatste vijf deelnemers te bekijken. Jacobs bleek onder de indruk van Hofwegen’s mannenjurken.

"Vooraf gierden de zenuwen door mijn lijf", vertelt Hofwegen na de ontmoeting tegen Textilia. "Maar dat was nergens voor nodig. Hij was vriendelijk, had totaal geen air en het leek alsof we elkaar al jaren kenden."

Mannenjurk

De jonge Hofwegen viel op met zijn bijzondere mannencollectie. In zijn ontwerpen zoekt hij de grens op tussen mannen- en vrouwenkleding. Met name zijn transparante herenjurken vielen in de smaak bij de Amerikaanse ontwerper, die zelf ook regelmatig in een rok gekleed gaat.

"Toen ik me inschreef, had ik geen idee dat hij in de jury zou zitten. Het is een eer dat zo'n grote ontwerper mij heeft geselecteerd uit 150 mensen."

Winnaar

Met de feedback van mentor Jacobs zullen Hofwegen en zijn concurrenten hun collecties afmaken. Tijdens Mercedes Benz Fashion Week in Berlijn in juli presenteren zij het eindresultaat aan de jury. De winnende ontwerper krijgt 15.000 euro, vliegt naar New York om het atelier van Marc Jacobs te bezoeken en mag een collectie voor Peek & Cloppenburg ontwerpen.

Internationaal modetalent

De modeketen organiseert de Designers for Tomorrow dit jaar voor de vierde keer. Peek & Cloppenburg riep de wedstrijd in het leven om jonge ontwerpers te stimuleren.

Internationaal modetalent dat de afgelopen twee jaar is afgestudeerd of aantoonbare ervaring in modeontwerpen heeft, kan zich opgeven voor Designers for Tomorrow.

Tip de redactie