'Veertigplus-vrouwen te oud voor bikini'

AMSTERDAM - De gemiddelde vrouw die de 47 is gepasseerd, vindt zichzelf en haar vrouwelijke medemens te oud om een bikini te dragen. Daarnaast zijn ze van mening dat minirokjes verboden moeten worden voor vrouwen boven de 35 jaar.

Zo blijkt uit onderzoek van een Britse leverancier van afslankproducten onder 2.000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar.

Van de respondenten denkt 44 procent dat zij te oud is om bepaalde kleding nog te kunnen dragen. Zo zouden vrouwen die de vijftig naderen zich niet meer prettig voelen in een bikini en verbazen ze zich over vrouwen die deze badkleding nog wel dragen, zo meldt Daily Mail.

Navelpiercings en stiletto's

De ondervraagden geven aan dat strapless tops verboden zouden moeten worden voor vrouwen boven de 33 jaar, terwijl een navelpiercing nog twee jaar mee kan en na de 35 pas verbannen moet worden. Daarnaast zouden stiletto's geschikt zijn voor vrouwen tot 51 jaar en mogen UGG's tot vrouwen de 45 zijn gepasseerd.

Toch vindt de helft van de respondenten dat vrouwen die de leeftijd van 50 of 60 hebben bereikt en nog slank, gezond en aantrekkelijk zijn, met alles kunnen wegkomen.

Winkelen

Een op de tien vrouwen koopt wel eens kleding die ze later toch terugbrengt naar de winkel, omdat ze onzeker is of het wel bij haar leeftijd past. Daarvan geeft 5 procent toe dat de verkoopster haar zelfs had gewaarschuwd dat de kleding ongeschikt was voor haar leeftijd.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie