Tas Britse koningin immens populair

AMSTERDAM - De Britse koningin Elizabeth ontpopt zich tot een waar stijlicoon. Tassenfabrikant Launer London boekt een forse omzetstijging nadat de koningin met een tas van het merk op de bruiloft van prins William en Kate Middleton verscheen.

Koningin Elizabeth arriveerde op het huwelijk van haar kleinzoon met een vierkante, crèmekleurige handtas van het merk Launer London om haar arm. De tas, gemaakt van kalfsleer, is twee jaar geleden speciaal voor de koningin ontworpen en was destijds al een veelbesproken item.

De tas wordt door het jonge publiek als de nieuwe trend op het gebied van accessoires gezien, zo meldt Telegraph. Dit tot grote verassing van Launer London wiens clientèle een gemiddelde leeftijd van 50 jaar heeft. Maar liefst 20 van de totale 60 procent omzetstijging is te danken aan een klandizie van stijlvolle vrouwen tussen de 35 en 50 jaar.

Launder London

Sam Launer vestigde zijn bedrijf in Londen in 1941. Launer’s visie is dat handtassen en lederwaren elegant, klassiek en van de beste materialen gemaakt moeten zijn. Launer werd in 1981 bekroond met een Royal Warrant (koninklijk leverancier) door Koningin Elizabeth.

Alle Launer tassen worden met de hand gemaakt in de fabriek in Walsall en kosten tussen de 425 en 900 euro.
 

Lees meer over:
Tip de redactie