Oude jeugdliefde roest niet

AMSTERDAM - Een jeugdliefde lijkt specialer en waardevoller dan andere liefdes later in het leven. Meer dan de helft van de Nederlanders denkt regelmatig terug aan die ene eerste en echte liefde.

Dit blijkt uit de jeugdliefde-enquête van SchoolBANK.nl onder 3.000 respondenten.

Eén op de drie deelnemers meent dat een jeugdliefde specialer en waardevoller is dan de relaties die later in het leven worden aangegaan. Een kwart van de respondenten met een jeugdliefde koestert bovendien nog steeds warme gevoelens voor deze eerste vlam.

Contact verloren

Het merendeel heeft zijn of haar jeugdliefde op school leren kennen en is deze daarna volledig uit het oog verloren. Iets minder dan de helft lijkt het erg leuk om het contact met de jeugdliefde weer op te pakken, voornamelijk om te weten hoe het nu met diegene gaat.

Daarnaast is met 21 procent herinneringen ophalen een reden om het contact nieuw leven in te blazen, 9 procent wil een vriendschap aangaan en 8 procent van de deelnemers zou zelfs willen kijken of de verliefdheid er nog is.

Opsporen

Een derde heeft daadwerkelijk geprobeerd de oude liefde op te sporen. Een grote meerderheid hiervan vindt dat deze zoektocht niet verzwegen mag worden tegenover de huidige partner.

Niet iedereen is echter zo open en eerlijk, 15 procent verzwijgt doelbewust de zoekpoging om problemen in de huidige relatie te voorkomen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie