Clare Waight Keller nieuwe ontwerpster Chloé

AMSTERDAM - Clare Waight Keller wordt de nieuwe hoofdontwerpster van het Franse modehuis Chloé. Ze volgt Hannah MacGibbon op die het Parijse modehuis na tien jaar verlaat.

Het modehuis bracht het nieuws door middel van een Tweet en een aankondiging op de website. Waight Keller treedt per 1 juni in dienst bij Chloé. De Britse designer maakte onder meer naam bij Pringle of Scotland, Calvin Klein, Ralph Lauren en - naast Tom Ford - bij Gucci.

Hoewel het modehuis zeer te spreken is over haar nieuwe aanwinst, zal MacGibbon gemist worden. "We zijn dankbaar voor Hannah's bijdrage en inzet voor Chloé, haar grote talent zal worden gemist. We zijn er trots op dat Hannah nu behoort tot de bekende lijst ontwerpers die eerder voor Chloé werkten'', aldus CEO Geoffroy la Bourdonnaye tegen Telegraph.

Lagerfeld

Chloé startte in de jaren '50 onder leiding van Gaby Aghion en was het eerste modehuis dat geen haute couture maar enkel prêt-à-porter collecties lanceerde. Zowel Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Phoebe Philo werkten eerder voor Chloé.

Lees meer over:
Tip de redactie