Gucci’s zomercollectie op 50 covers

AMSTERDAM - De kleurrijke zomercollectie van Gucci siert maar liefst 50 glossy covers. Hiermee vestigt het modemerk een record.

De op Marrakech geïnspireerde collectie blijkt populair onder de tijdschriften. Zowel Vogue, Elle, L’Officiel en Marie Claire kozen voor Gucci op hun cover.

Tot voor kort stond Prada nog op nummer één als het gaat om het aantal behaalde covers met een collectie. Maar met 50 covers verstoot de collectie van Gucci ontwerpster Frida Giannini met haar Prada van haar koppositie.

Lara Stone

De meest populaire kledingset lijkt de oranje rok, gecombineerd met paars ‘naveltruitje’ en gouden riem. Op de Franse Vogue draagt het Nederlandse model Lara Stone deze set. Precies dezelfde combinatie is te zien op vijf andere covers, waaronder die van de Britse Marie Claire.

Naast Lara Stone zijn ook Katy Perry (Amerikaanse Elle), Leighton Meester (Italiaanse Glamour), Naomi Campbell (Japanse Vogue) en Beyoncé (Franse L’Officiel) in een creatie uit Gucci’s zomercollectie te bewonderen.

De collectie

De Gucci zomercollectie 2011 bestaat uit gekleurde jurkjes, kokerrokken en harembroeken. Giannini koos voor opvallende kleuren als oranje, blauw, groen en paars. De kleur goud kwam veel terug in de accessoires en schoenen.

Lees meer over:
Tip de redactie