Trend Report: De jump- of playsuit

De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor de zoete play- en stijlvolle jumpsuit.

Speels en draagbaar voor vrijwel iedereen is de lange jumpsuit die, naast zijn korte en lieflijke variant (de playsuit), weer terugkeert op de catwalks. Zo paradeerde over de catwalk van Elie Saab een chique exemplaar in zachte, vloeiende stof en kwam Roland Mouret met een verrassend silhouet tot op de kuit.

De jump- en playsuit zijn het ene seizoen een hit en verdwijnen het andere seizoen naar de achtergrond. Vooral de jaren ’70 stijl van het moment maakt deze ‘one-pieces’ nu populair en dit stuk kan ook met lange pijpen heel luchtig zijn voor de zomer. Jumpsuits vinden het midden tussen androgyn met een wijde of korte broek, maar worden deze lente tevens heel vrouwelijk neergezet in zachte stoffen.

Ontwerpster Elie Saab zag het licht in de jaren ’70 en koos voor elegante jumpsuits in zachtblauwe of crème- en zilverkleurige tinten met wijde en zwierige pijpen. De jumpsuit look van Saab doet daardoor ook denken aan bijzondere avondkleding en kan vanaf een bepaald oogpunt zelfs worden aangezien voor een lange jurk.

Costume National

De jumpsuits, zowel lang als kort, op de catwalk van Ennio Capasa’s Costume National springen in het oog met felle kleuren, maar minimale lijnen. Het resultaat was dan ook een heldere chique op een heel draagbare manier die hier en daar zelfs geïnspireerd was op mannenkleding.

Opvallend, maar vooral ook passend voor op de ‘high street’ was een elektrisch blauw, zijde-achtige playsuit met assymetrische riem en met een update door felrode accessoires. De uitbarsting van kleur bij Costume National was ook zo sterk doordat er bijna geen naad zichtbaar was, en de look door Capasa werd afgemaakt met de haren strak opgebonden en de make-up subtiel.

Roland Mouret

Roland Mouret kwam met een knappe jumpsuit die eindigde op de kuit en voorzien was van interessante, geometrische vormen. Een uitgesproken, crèmekleurig Mouret exemplaar viel op de catwalk iets open aan de bovenkant en onthult zo een turquoise top in triangel vorm voor een grafisch effect.

Bekend om zijn perfecte jurkjes in sculpturale pasvorm, is ook de jumpsuit look er een die zelfvertrouwen en vakmanschap uitstraalt in de Mouret SS 2011 collectie. Mouret’s creaties zijn prachtig gedrapeerd, maar voor dit seizoen op een vrij vierkante wijze en het spelen met contrast is belangrijk.

Style tips

De playsuits die dit seizoen tevens een grote hit zijn (maar hierboven niet genoemd) zijn die met een lieflijke bloemenprint die zo naar een festival gedragen kunnen worden. Ook is de stijlvolle, lange variant voor vrijwel elk figuur geschikt waarbij zelfs de vrouw met veel rondingen d.m.v. een halter en geaccentueerde taille een stijlvol silhouet neerzet.

Sterke kleurvlakken zijn bovendien ook bij play- en jumpsuits niet weg te denken en dit plaatje wordt compleet met opvallende accessoires in een monochroom palet. Het korte jasje van dit seizoen is tot slot een goede combinatie met de ‘one-piece’ voor zomer 2011.

Trend Report: De jump- of playsuit

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie