AMSTERDAM - Modehuis Lanvin brengt voor het eerst in haar geschiedenis een kinderkledinglijn uit.

De lijn bestaat uit 25 artikelen en is geschikt voor meisjes tussen de vier en tien jaar. Directeur van Lanvin, Thierry Andretta, zegt in een interview: “Het is een manier om de wereld van Lanvin te vertalen naar de wereld van kinderen.” De collectie bestaat uit jurken, T-shirts, jassen, truien en accessoires.

Prijzen zijn nog niet bepaald, maar de gebruikte stoffen kosten tien keer meer in vergelijking met de stoffen die normaal voor kinderkleding gebruikt worden. “We willen in de luxe wereld blijven", aldus Andretta tegen WWD.

Verkooppunten

De collectie wordt midden juni in New York onthuld en zal later te koop zijn in maximaal 80 Lanvin verkooppunten, waaronder de winkels in New York, Parijs, Los Angeles, Beijing, Hong Kong en Milaan. Andretta verwacht dat de kinderkledinglijn 10 miljoen euro gaat opbrengen.
 
Moeder en dochter
Jeanne Lanvin, die in 1909 het modehuis Lanvin oprichtte, ontwierp in het begin van haar carrière al kleding voor moeders en dochters. Het symbool van Lanvin verwijst ook naar de band tussen moeder en kind; het toont Jeanne Lanvin in een baljurk, knielend voor haar dochter.