AMSTERDAM - Bijna alle vrouwen hebben schoenen in de kast staan die ze nooit zullen dragen. Gemiddeld zien 11 paar schoenen nooit het daglicht.

Zo blijkt uit onderzoek door een verzekeringsmaatschappij onder 3.000 Britse vrouwen.

Gemiddeld hebben de ondervraagde vrouwen 20 paar schoenen in de kast staan, waarvan 11 paar - met gemiddeld een totale waarde van 450 euro - staan te wachten op de juiste gelegenheid die nooit zal komen.

Ondanks de vele paren niet gebruikte schoenen, blijven de meeste vrouwen hun collectie aanvullen met nieuwe paren. Zo schaft de gemiddelde vrouw 8 paar schoenen per jaar aan.

Bijna een derde van de 3.000 ondervraagden kocht al eens een paar schoenen in de verkeerde maat, omdat ze ze zo leuk vonden, zo meldt Daily Mail.

Kosten

Het gemiddelde dat aan een paar schoenen wordt uitgegeven is 41 euro, per jaar zou dat dus 328 euro zijn. Toch geeft een op de tien vrouwen toe bijna 700 euro per jaar aan schoenen uit te geven.

Meer dan een derde van de vrouwen (37 procent) koopt nieuw schoeisel om zichzelf op te vrolijken, 52 procent is voor bij een nieuwe outfit, 18 procent van de schoenen wordt aangeschaft om hip te blijven en 10 procent komt door een obsessie voor schoenen.